Over mij

De meubelmaker: Matthijs Wolthers

Sinds 2018 ontwerp en maak ik meubels. In dat jaar ontdekte ik het meubelmaken als passie en na de nodige scholing adopteerde ik het als beroep. Al lange tijd werk ik als begeleider voor mensen met autisme, maar inmiddels is ook de meubelmakerij niet meer weg te denken uit mijn leven. Ik kan mijn creativiteit erin kwijt, en vind met de combinatie van beroepen een voor mij ideale combinatie van werken met mijn hoofd en werken met mijn handen.

Al van jongs af aan vind ik hout mooi, en mag ik er graag af en toe wat mee maken. Toen ik besloot daar meer mee te doen heb ik het Praktisch Leerjaar Meubelmaken bij de Schrijn gevolgd. Tijdens dit jaar ontdekte ik al snel wat het werk met mij deed: na elke cursusdag kwam ik met een vrolijk gevoel thuis. Nu sta ik met ditzelfde plezier in de werkplaats en ontdek ik telkens weer meer wat voor mooie dingen er met hout te maken zijn. Mijn werkplaats deel ik met mijn medeleden van het Meubelmakerscollectief Utrecht, een enthousiaste groep zelfstandige meubelmakers.

Wilt u graag eens kennismaken, of een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem gerust contact op! Of lees eerst meer over mijn werkwijze op de pagina “Meubels”.


Meubelmakerij ‘t Wolt is ook te vinden op www.meubelmaker-info.nl.